+ROLF
skilodge-2.jpg

Skilodge Lindvallen

SKI LODGE LINDVALLEN

 

– helt ny typ av boende i fjällen

»ROLF lyssnar på vad beställaren vill ha och tänker rätt från början«

 
 
 
takkrona.jpg

Inspirerad av jaktlodger i Kanada och USA sökte Anders Sessler ett team som skulle förstå och besitta den kunskap som krävdes för att omvandla hans vision till verklighet. Målet var att skapa en helt ny typ av fjällboende som inte fanns i Sverige.
”ROLF imponerade redan från dag ett med sin passion och breda kunskap inom både arkitektur, teknik och design. ROLF tog snabbt fram förslag på helt unika lösningar när de ursprungliga inte höll måttet”, säger Anders som många känner igen som en av de stora krögarprofilerna i Sälen och som var beställaransvarig i projektet Skilodge Lindvallen. 
”Lodgen skulle passa både barnfamiljer och konferensgäster. Därför var yteffektivitet viktigt och det är något som ROLF är extremt duktiga på!”

»På 45 kvadrat fick de in boende för sex personer i två rum.«

Line.png
Skjutdörrar.jpg

Flöden var en annan viktig del i projektet, liksom att alla material skulle vara äkta. Därför valdes hållbara och rustika material som järn, trä och glas. Fanér var bannlyst. 

»Kvaliteten har lönat sig. Idag, femton år senare, känns huset praktiskt taget orört.«

Line.png
Träbord.jpg

En annan utmaning var den tajta tidsramen. Första skissen gjordes i april 2003 och lagom till Lucia samma år anlände de första gästerna. 
”Folk höjde på ögonbrynen men tack vare bra teamarbete och att vi tänkte rätt från början kunde vi öppna som planerat. Här var ROLF nyckeln till framgång. ROLF lyssnar på vad beställaren vill ha och har ingen egen dold agenda.”

Skilodge Lindvallen blev den första i sitt slag i Sverige, idag finns uppåt ett 20-tal liknande boenden. SkiStar som idag driver anläggningen är stolta över att lodgen satte en ny boendestandard i svenska fjällen. 
”ROLF visar genuin passion och vill hitta den bästa och mest effektiva lösningen inom given budget. Projektet var roligt och blev väldigt bra på alla sätt. Det är alltid kul att skapa något helt nytt. Uppenbart har många andra inspirerats av oss!” säger Anders Sessler. 

+ROLF + SKILodge Lindvallen =

  • Ny boendestandard

  • Yteffektivt

  • Kvalitet

  • Rätt från början ledde till att tajt tidsram hölls

 

OM SKILODGE LINDVALLEN
Fyrstjärnigt skidhotell med 718 bäddar och 121 lägenheter. Perfekt för både barnfamiljer och konferensgäster. De välutrustade lägenheterna har genomtänkt planlösning, stora sällskapsytor och smarta funktioner för avskildhet. Skilodge Lindvallen ingår idag i konceptet Skistar Lodge.

 
Skilodge Utifrån.jpg